Sample Sale Time!!

Het is weer Sample Sale tijd!!

Waarom lopen onze amsterdamse buren er veel hipper dan bij ons? Het geheim: zij struinen de sample sales af.

Wat is een sample sale?

Een sample sale is op zijn oerhollands een monsterverkoop. dit zijn uitverkopen die een dag en soms een dag of drie aanhouden. Deze worden gegeven door grote distributeurs van bekende kledingmerken. Deze inkopers kopen vaak sample(modellen) van een kleding stuk in van een bepaald merk om daarmee langs alle kledingwinkels af te gaan. Zo kunnen kledingwinkels dan aan de hand van deze samples dan ervoor kiezen om bepaalde modellen wel of niet te bestellen en in hun collectie op te nemen. Deze samples hebben deze inkopers natuurlijk naderhand niet meer nodig. Want alle winkels hebben al besteld zij hebben alle orders al binnen voor het komend seizoen dus zitten zij met alle monsters(samples) En een paar jaar geleden heeft iemand bedacht om deze samples te verkopen aan particulieren(gewoon voor ons dus!) en hiervoor speciale dagen in te lassen.

Maar waarom lopen de amsterdammers er toch hipper bij dan ons?

Veel invloeden van toeristen, maar ook omdat al deze kleding distribuanten gevestigd zitten in amsterdam. En al deze sales worden grotendeels in amsterdam gehouden. En wat is nou aantrekkelijker dan de allernieuwste mode voor slechts de helft van de prijs!

Wanneer worden deze gehouden?

Meestal in april wanneer de nieuwe collecties instromen en in september/oktober en in januari. Maar voor de exacte data zul je hier vaker terug moeten komen om bij deze sales te zijn. ik heb natuurlijk als sample sale veteraan de nodige conncecties opgebouwd zo te zeggen, dus als je up to date wilt zijn weet je waar je naartoe moet gaan.

Dus kijk snel onder het kopje van de sample sales voor de opkomende sales!