Designer Spotlight: Tutu Chic

 

Elke vrouw wil soms stiekem een klein meisje zijn... Nu kan dat en is het ook nog eens fashion met Tutu Chic. Super girly, roze, barbie en prachtig design gecombineerd voor de hedendaagse vrouw.

De boodschap: elke vrouw moet zich vrij voelen te dragen wat ze wil zonder aangekeken te worden voor een kleur die ze leuk vindt. Iedere vrouw kan een “pink-loving girly girl” zijn zonder kinderachtig over te komen.

De huidige collectie heet “All doll’d Up” en werd gebaseerd op Barbie. Iedere look werd voorzien van haar: gevlochten, gestikt en zelfs geweven.

Nieuwsgierig geworden? Wij zijn gaan zitten met de vrouw achter het merk: Freya Poppe.

 

Dames.nl: Hoe/wanneer ben je gestart met ontwerpen?

Freya: Ik was al van kinds af aan gefascineerd door de modewereld, de kleding, de modellen, heel dat wereldje sprak me enorm aan. 4 jaar geleden kwam het dan toch zo ver om me in te schrijven om mode te volgen in Antwerpen. Vanaf dan ben ik dan ook beginnen ontwerpen.

 


 

Dames.nl: Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Freya: Ik haal mijn inspiratie uit mijn eigen droomwereld, modetijdschriften, de natuur (bepaalde bloemen). Bij elke collectie die ik ontwerp kruip ik in een soort cocon. De ideeën zijn er meteen. Dan begint uiteraard de uitwerking. Ik ontwerp dingen die ik mezelf zie aanhebben in het dagelijkse leven of op feestjes. Het moet niet allemaal te gewoon te zijn. Grijze muizen zijn er genoeg.

 


 

Dames.nl: Voor wie is tutu chic? 

Freya: Tutu Chic wordt ontworpen voor vrouwen die zich vrouwelijk voelen. Elke vrouw moet zich vrij voelen te dragen wat ze wil zonder aangekeken te worden voor een kleur die ze leuk vindt. Iedere vrouw kan een “pink-loving girly girl” zijn zonder kinderachtig over te komen. Meisjes moeten zich exclusief en uniek voelen in een ontwerp van Tutu Chic.

 


 

Dames.nl: Welke ontwerpers vind je zelf leuk?

Freya: Ik ben een enorme fan van de Nederlandse ontwerps: The People of the Labyrinths. Ik ken hen ook persoonlijk en heb met hen samengewerkt. Hun kleuren zijn fantastisch!

Ook hou ik van de vormen van Balmain, de prints van Mary Katrantzou, de aanpak van Marc Jacobs en de gekheid van Alexander Mcqueen.

 


 

Dames.nl: Wie zou je het liefst in een van jou outfits zien?

Freya: Tutu Chic is voor iedereen draagbaar. Maar als ik echt iemand bekend in een kleedje van Tutu Chic mag steken, zou ik het liefst Katy Perry ééntje aantrekken. Waarom? Ze leeft in een droomwereld, is altijd blij en optimistisch, grappig en uiteraard is het een fantastische zangeres. Ze ziet er dan ook zeer goed uit en een beetje over the top!

 


 

Dames.nl: Waar zie je tutu chic over 5 jaar?

Freya: Bij het denken aan Tutu Chic zou er meteen een fashionbeeld voor je moeten komen. Ikzelf kan me telkens botvieren aan ideeën in de Haute Couture lijn. De Prêt à porter lijn daarentegen is meer draagbaar en betaalbaar. Ik wil zelf blijven ontwerpen maar zal veel meer uit handen geven. Tutu Chic moet een begrip en levensstijl weergeven, niet enkel de kledij telt. Ook schoenen, handtassen en zelfs een parfum zal op de markt komen.

 


 

Dames.nl: Waar kunnen we heen als we meer willen weten?

Freya: Er zijn momenteel al een Facebook pagina en een Twitter-pagina. Op de website zijn we bezig aan een webshop. Die zou weldra online moeten komen. De kledij is momenteel ook te vinden bij de lifestyle gallery X-Tremelab in Antwerpen, wie weet komt er ook nog een eigen Tutu Chic boutique…

 

Voor meer informatie en verkoop adressen:

Tutuchic.be

X-tremelab.com

Tutu Chic Facebook

Tutu Chic Twitter

 

Wil jij ook een feature op onze website? Neem contact met ons op!