DIY: Hair Chalk

Hair Chalking is een trend die ik al vanaf begin dit jaar overal zie. Het concept is heel simpel; zonder bleek of haarverf je haar een tijdelijke kleur geven! Je kan voor deze look het beste pastelkrijt gebruiken van de hobby winkel. Stoepkrijt kan ook, maar hou wel rekening met veel stof! Gebruik absoluut geen pastel olie krijt, daar wordt je haar een grote matte bende van! Wat je nodig hebt

  • Krijt (pastelkrijt of stoepkrijt - GEEN olie of wasco!)
  • Handschoenen
  • Water
  • Haardroger of tang

Het proces is erg simpel. Neem wat krijt en doe het in een glazen of wegwerp bak. Voeg er (kokend) water bij en meng het tot een pap. Als je het krijt in

kleine stukjes verdeeld is het makkelijker mengen. Hoe dikker de pasta, hoe beter de kleur pakt.

Doe de handschoenen aan en neem nu een pluk haar en bedek deze volledig in met het papje. Met zorg dat je het haar goed twists en er geen onbedekte delen overblijven. 

Vervolgens neem je de haardroger en begin de pluk te drogen. Heb hier geen fotos van kunen maken want het is wel een rommelig werkje! Zorg dus dat je het in de badkamer doet en een shirt aan hebt die vies mag worden.

Uiteindelijke resultaat:

Ik heb een mix gebruikt van pastelkrijt en stoepkrijt omdat ik een groter gedeelte van mijn haar wou kleuren. Mijn haar is wel wat droog (zoals je ziet!) Gebruik geen natte haar producten maar een beetje haarspray en dan ben je helemaal ready! Met wat shampoo wast het gewoon weer uit. Het geeft wel wat af maar is leuk voor een evenement of feestje. Je kan het krijt ook direct op je haar aanbrengen, wat handigers is als je kleine plukken en in verschillende kleurtjes wil kleuren.

 

Wat inspiratie

 

 

 

Veel plezier en succes!