21-12-2012 Heeft ons laatste uur geslagen?

 

Iedereen die opgelucht wakker is geworden op 21 december 2012, de dag waarop de wereld zou vergaan juicht misschien toch wel te vroeg. Vandaag zou de wereld vergaan volgens de voorspellingen, die gebaseerd zijn op de kalender van de Maya’s.

De kalendar die meer dan 2000 jaar oud is, zou vrij accuraat zijn. Omdat de kalendar niet verder telt dan 21-12-2012 denken velen dat de wereld zal vergaan. Ook zou er een inscriptie staan met de tekst”het zal komen”. Ook werd er verwezen naar de onderwereld.

Vele doemdenkers interpreteren dit als een verwijzing naar het einde van de wereld. Maar we hebben het nu overleefd toch? De dag is namelijk al begonnen en het zonnetje schijnt. Maar je hebt het mis! De Maya’s die leefden namelijk aan de andere kant van de wereld. Namelijk in het zuid amerikaanse continent. En dat betekent ook dat de wereld weliswaar vandaag vergaat maar dan op een ander tijdstip. Er is namelijk een tijdsverschil van 7 uur.

Wat gebeurt er straks? Hoewel velen denken dat het toch niet waar zal zijn, (er zijn zoveel voorspellingen gedaan). Hebben vele amerikaanse scholen de deuren gesloten uit voorzorg. (Sandy Hook schietpartij).

Hoewel veel mensen toch bang zijn omdat eeuwenoude culturen heel veel onverklaarbare geheimen waarborgen, zoals de egyptenaren met onverklaarbare vloeken die over grafschenders heengingen. Zijn toch veel mensen cynisch hierover.

Het meest voor de hand liggende scenario volgens veel deskundigen is: dat er gewoon verder wordt geteld. Net als iedereen dacht dat er wereldwijd een probleem zou zijn toen het jaar 2000 begon. Het millenium probleem.

Niemand weet wat er het volgend uur of de volgende seconde zal gebeuren. Het beste is om zulke uitspraken en voorspellingen toch met een korreltje zout te nemen. En je leven er niet door te laten leiden.

Come what may -Moulin rouge.