Kerst inspiratie DIY Champurrado: Spicy Mexicaanse Chocolademelk met een vleugje Kaneel, Anijs en….Cayennepeper!

Na de tropische hibiscus ice tea heb ik een spicy Mexicaanse chocolademelk met een vleugje kaneel en anijs en….cayennepeper!

Oeff…Hier zeg je echt geen nee tegen na een sneeuwballengevecht. Tijdens kerst is dit drankje, genaamd champurrado, erg populair in Mexico en ik kan ook wel begrijpen waarom. Het is lekker warm en vullend en minder zoet als een normaal kopje chocolademelk. Oorspronkelijk wordt er Mexicaanse chocolade voor gebruikt, dit is pure chocola waarbij kaneel, anijs en soms ook andere specerijen aan worden toegevoegd.

Deze heb ik jammer genoeg niet kunnen vinden en gebruik hier in plaats van goede pure chocola en voeg de specerijen zelf toe.

Het resultaat mag er zijn! Dit recept is voor 4 kopjes champurrado.

  • Pure chocolade 100 gram
  • Bruine suiker 2 eetlepels
  • Maïsmeel 2 eetlepels( het liefst masa harina of anders fijnste maïsmeel)
  • 1 kaneelstokje 
  • 1 steranijs
  • 3 koppen melk
  • 1 kop water
  • halve theelepel cayennepeper

 

Breng de melk en het water aan de kook en voeg de maïsmeel,suiker,kaneel en steranijs toe. Laat alles 8 min al roerend zachtjes doorkoken en voeg daarna de chocolade toe en roer totdat alles goed is opgelost. Haal de champurrado van het vuur en klop het schuimig met een garde. Schenk het in kopjes en stuif een heel klein beetje cayennepeper er overheen.

Vouw je koude vingers om het kopje heen en geniet!

 

Liefs,

 

Geeta Lalai