Marcha Hüskes opent pilot store in Den Haag

 

Op woensdag 17 april opende wethouder Marjolein de Jong de eerste pilot store van MARCHA HÜSKES op de Denneweg 13 in Den Haag. De mode-ontwerpster wil het persoonlijk contact met haar klanten intensiveren en nieuwe klanten ontmoeten. Marcha kiest voor Den Haag, omdat veel vrouwen die er wonen en werken, door hun internationale ambities en levensstijl representatief zijn voor de wereldwijde doelgroep van het label. De ontwerpen kenmerken zich door een elegante én verrassende stijl, die past bij het deels zakelijke en internationale publiek van de Denneweg. 

Over MARCHA HÜSKES

In 1999 studeerde Hüskes af aan Artez en startte direct met haar eigen prêt-a-porter label. Vijf jaar later besloot zij haar label internationaal te presenteren en verkopen. Het merk wordt op dit moment verkocht in onder andere Italië, Engeland, VS en Japan.

De pilot store van MARCHA HÜSKES is van 17 april tot en met 31 mei gevestigd op de Haagse Denneweg te midden van een uitgebreid aanbod aan modezaken, horecagelegenheden, juweliers, antiquairs en speciaalzaken. De Denneweg ontwikkelt zich de laatste tijd sterk als modestraat. Eerder zette herenmode-ontwerper Sjaak Hullekes zijn pop up store om in een permanente winkel. Ook opende hoedenlabel EUDIA hier onlangs een atelier en brand store. Dat Den Haag voor Marcha interessant is, merkte zij afgelopen november al tijdens Résidence de la Mode, het jaarlijkse modepublieksprogramma in Den Haag. Haar collectie, die toen verkrijgbaar was in de gallery store Le Magasin de La Mode, werd goed gewaardeerd én gekocht door het winkelend publiek.

Het label van MARCHA HÜSKES onderging het afgelopen jaar een organische ontwikkeling en definieerde zichzelf opnieuw met elegante precisie. Dit resulteerde in een verfrissende MARCHA HÜSKES Spring/Summer 2013 collectie. Het kleurgebruik en vlakkenspel, typerend zoals Mondriaan dat in zijn kunst toepast, komt terug in deze collectie. Buitengewone kleurcombinaties van verfrissend sterke kleuren zoals geel en blauw, gecombineerd met poederzachte pasteltinten. Textuurrijke zijden, zachte moderne techno stof, speciaal ontwikkelde limited editon Vlisco stoffen, evenals zacht katoen, kenmerken de nauwkeurig samengestelde silhouetten. Moeiteloze combinaties van een perfect draagbare, comfortabele look met ‘a sense of couture’

Website || Facebook