De Samsung S8 Review

fotobron: polygon

 

Als telecomprofessional zie ik de leukste telefoons voorbijkomen. Maar de telefoon die ik vandaag ga reviewen, is de telefoon waar iedereen het de afgelopen maanden over had en waar men het meest naar uitkeek.

De Samsung Galaxy S8 en zijn grote broer de Samsung Galaxy S8+.

Als je nog aan het twijfelen was:

Ik heb ter vergelijking nog een Samsung S7. (En nee ben geen IOS fan ook al geeft het bezitten van een IOS een bepaalde status.) Ik ben loyaal  aan de Samsung misschien omdat Samsung NL een keer met me mee is geweest met Miss Hong Kong.

Dus de verschillen tov de voorganger kan ik hieronder precies uiteenzetten.

Links de Samsung S7 in het roze, rechts de Samsung S8 die zwart is aan de voorkant, dat geldt voor alle kleurvarianten. 

De verbeteringen tov de Samsung s7

1.       Het beeld! De kleuren zijn levendiger, mooier en scherper. 

2.       Het design. De S8 is smaller en oogt ook eleganter door de afrondingen van het scherm aan de zijkant.

3.       Het beeldoppervlakte is groter geworden t.o.v. het toestelformaat.

4.    Ze hebben de home button weggehaald, maar in plaats daarvan, hebben ze een compactere touchscreenbutton in het leven geroepen. Die verdwijnt als je een film bijvoorbeeld wilt kijken en zo van een optimale schermgrootte kan genieten. 

5.   SnellerOcta core 4 x2,3  GHZ & 4 x 1,7 EMEA tegenover de Samsung S7 Octa-core (4x2.3 GHz Mongoose & 4x1.6 GHz Cortex-A53)

6.       Bixby soort van Siri, maar dan meer in de vorm van een persoonlijke assistent. Je kan herinneringen toevoegen, agendapunten notities, en Bixby je kan zo instellen dat deze je meldingen zendt over deze. Het bixbymenu geeft ook nieuws en weerbericht weer, bevat een stappenteller en daar kan je ook thema’s personaliseren.

6.       Stuk meer functionaliteiten. Het is even wennen, maar het scherm is lekker groot en overzichtelijk. Wat ik superhandig vindt, is als ik opsta en even mijn scherm aantik je alle meldingen ziet. In de vorm van: een zwart scherm dus niet opeens dat je telefoon moet ontgrendelen met veel licht.

      Maar een rustig scherm( fijn in het donker of de vroege ochtend) met de klok en de meldingen.  Er komen icoontjes tevoorschijn. Dus gemiste oproepen, whatsapp/snapmeldingen. En weerberich meldingen als er slecht weer op komst is. Dat is dus aan jou of je je dan op de vroege ochtend je ogen wilt blootstellen aan groot licht om alle meldingen te gaan bekijken.

 

Ook vindt ik het handig dat ik alle whatsappberichten onder elkaar kan zien en niet de app hoef te openen om te antwoorden maar gewoon in het hoofdscherm zelf.  Ook zie je onderin de multitask toets, homebutton en terugknop lekker compact dus. 

 

7.       Hij ligt lekker in de hand door de afrondingen. En is ook smaller dan de s7 edge, wat eigenlijk een toestel is dat meer qua design in de richting komt van de nieuwe S8 lijn. Omdat deze ook afrondingen heeft aan de zijkant.

Het beeld is langer en mooier. En had ik het al over de kleur en de foto's gehad? I so love it! Links de Samsung S7 en rechts de Samsung S8

De minpunten

  1. Where is my home button!! Als je midden in een film zit of een gesprek moet je omhoog vegen voordat je terug kan keren naar het hoofdscherm. Dit is onhandig bijvoorbeeld als iemand naast je in de bus komt staan en je niet wilt dat diegene meekijkt. Geloof mij, het gebeurt vaker dan je denkt GGG.      Of je zit op je werk en je wilt niet dat je werkgever ziet dat je aan het appen bent, en moet snel wegklikken. Het duurt nu wel een paar seconden langer:p
  2. Hij heeft geen verbetering t.o.v. de huidige camera. De Samsung s7 serie heeft dezelfde 12 MP met dezelfde lens. Alleen voor de snapchatters en selfiequeens onder ons: de Samsung s8 heeft wel een verbetering aan de frontcamera maar liefst8 Megapixel tov de Samsung s7 die een frontcamera bevat van 5 Megapixel.
  3. De s7 is ook IP68 gecertificeerd. In dat opzicht dus geen verschil.
  4. Terugknop is ook weg, voorheen zat deze op een vaste plek. Nu moet je eerst omhoog sliden voordat je terug kan naar een vorige pagina als je aan het surfen was.
  5. En de multitask toets (links van de homebutton) Geeft niet alles meer weer, waar je mee bezig was. Hiermee kon je snel alles wat op de achtergrond draaide wissen. Of openen als je het kwijt was waarmee je bezig was. (Bijvoorbeeld door per ongeluk de home button aan te raken als je werkgever langsloopt (A) Maar toen ik met een backup bezig was kon ik niet meer met de multitask toets mijn samsung smart swtich bijvoorbeeld openen, waardoor ik niet wist op hoeveel procent deze zat. 

Wat je hier ziet zijn de pages die je open hebt staan: ook zie je onder de home button, de terugknop en aan de linkerkant de knop die openstaande schermen moet oproepen. Deze drie touchscreen functies verdwijnen zodra je in een app zit of aan het browsen bent voor "meer beeld"maar je moet weer omhoog sliden wil je deze drie buttons oproepen. Ook zie je ernaast de vele functionaliteiten die deze telefoon biedt, whatsapp gesprekken op je home menu beantwoorden, Per persoon, in plaats van een popupbutton, op dezelfde plek waardoor je fout kan antwoorden als iemand tijdens het typen antwoord.

Bij de voorgaande Samsungs kon je links van de homebutton de knop aantikken voor alles wat er openstond. Bij de Samsung S8 is dit maar een gedeelte, wat wel irritant is omdat je dan iets wilt oproepen waar je mee bezig was maar onderstaande stappen eerst moet uitvoeren.

De Samsung s8 eerst vergrendelen, ontgrendelen en dan een ander menu activeren.

Voor de newbies onders ons: van boven naar benden vegen om te zien waar het apparaat mee bezig is (bijvoorbeeld software update of gegevens van een andere telefoon overzetten. Dit kan je niet meer oproepen door de linkerknopfunctie van de home button te gebruiken.

Ook al oogt de Samsung s8 smaller en eleganter. De s7 is toch wat korter en past net in een jaszak, boor ons vrouwen ook heel belangrijk als je geen tas bij je hebt en de neiging hebt om je telefoon rond te laten slingeren.

Conclusie:

Met een nieuwe telefoon heb je natuurlijk wel wat te klagen, maar alles went. Het beeld, de snelheid, het design en de overzichtelijkheid maakt deze grote aanschaf helemaal goed. Happy with my new phone!

Zelfs snapchat ging met de hype mee rondom deze phone;) 

Maar prijstechnisch: De samsung S7 serie is in grote lijnen net zo goed. Alleen met een leuker prijskaartje:)