Studeren in de Verenigde Staten

20101129-runway-job-02

Nadat ik mijn 5 maanden durende studie aan de Florida International University had afgerond en eenmaal weer terug was in  Nederland, wilde ik eigenlijk het liefst zo snel mogelijk weer terug naar de USA om daar te wonen, te werken of te studeren. I love the American culture and the people. Jammer genoeg is het niet zo makkelijk om te emigreren naar Amerika of om daar een studie te volgen. Om op een goede universiteit toegelaten te worden, moet je behoren tot een van de top studenten. Ten eerste moet je een goede motivatie brief schrijven, waarom jij juist toegelaten moet worden tot de universiteit en wat voor waarde jij toevoegt aan de universiteit. Daarnaast moet je ook nog 3 aanbevelingsbrieven, een minimale score van GMAT 600 en rond de 80 voor de Toefl test behaald hebben. Als topje op de ijsberg is het collegegeld ook nog eens extreem hoog out of state students betalen 45.000 dollar voor een college jaar aan een van de top universiteiten als Stanford of Columbia University. Desondanks zijn er wel mogelijkheden om dit te realiseren. Ik ga zelf de uitdaging aan om aan een van de Amerikaanse universiteiten mijn vervolgstudie te doen. Ik houd jullie op de hoogte!

Hier alvast twee alternatieven om te studeren aan de universiteiten in Amerika.

www.kilroyworld .nl : Een organisatie die begon met het verzorgen van reizen naar het buitenland voor jongeren, bied nu ook de mogelijkheid om via hun in het buitenland te studeren bij een van de partner universiteiten. Zij verzorgen het hele plaatje zoals vertaling van de diploma tot aan de aanmelding van de universiteit.

Webster University: Een Amerikaanse universiteit in Nederland met campus in Thailand, China, Oostenrijk en uiteraard Amerika

Een Amerikaanse universiteit gevestigd in Leiden met campus in Thailand, China, Oostenrijk en uiteraar Amerika. Via de Nederlandse instelling zijn er verschillende mogelijkheden om te studeren aan de campus in Saint Louisiana vlakbij Chicago.

Daarnaast zijn er genoeg andere mogelijkheden om te studeren in de USA, uit eigen ervaring vind ik the Florida International University een goede universiteit vooral voor business studies.