Graduation cupcakes en taart

 Wie kent ze nou niet? Van die schattige mini cakejes en sierlijk versierd met room, crèmeboter, snoepjes, chocola en noem ze maar op. Je zal denken dat het heel veel werk is om zo’n mooi sierlijk cakeje te maken, maar dat is het helemaal niet! Online zijn er verschillende sites te vinden voor een simpele recept, ikzelf gebruik het recept op deze website (http://www.cupcakerecepten.nl/cupcakes-maken-met-het-basisrecept-cupcakes). Voor de decoratie boven op de cupcake laat je gewoon aan je fantasie over, je kan echt van alles bedenken om je cupcake ermee te versieren. Je kan het simpel houden door toefje slagroom of botercrème erboven te spuiten (je cupcake moet wel eerst helemaal afgekoeld zijn!), verder kan je het ook wat dimensie eraan geven door met fondant of marsepein figuurtjes te maken en dan op je cupcake te plaatsen. Ik ben onlangs afgestudeerd voor mijn marketing master, voor mijn afstudeer feestje heb ik speciaal voor iedere gast een graduation cupcake gemaakt.

Ik heb eerst een laagje botercrème op de cupcake gesmeerd, vervolgens met een uitsteker (voor koekjes bijv.) de witte geribbelde cirkel eruit gesneden. Daarna heb ik met zwarte fondant de mini afstudeer hoedjes gemaakt en de gele lint niet te missen ;)

Om het helemaal persoonlijk te maken heb ik op elk cupcake de namen van de gasten met een chocolade stift geschreven. Vervolgens op de dag van het feestje zelf zijn de cupcakes per stuk met doorzichtig folie ingepakt en op een cupcake standaard gepresenteerd.

Voor de wat ervaren bakkers onder ons, kan men ook een fondant taart gaan maken. Je bakt eerst een taart bodem, die je vervolgens in 2 of 3 lagen snijdt en besmeerd met wat botercrème of jam. Het kunst zit hem in het uitrollen van de fondant deeg om hiermee je taart te bedekken. Voor mijn graduation cake en taart heb ik voor het eerst met fondant gewerkt, en het is mij aardig gelukt ook! Vaak moet je gewoon dingen uitproberen, voor alles is wel een eerste keer. Fondant kan je zelf maken (kleuren) of kant en klaar kopen (Xenos of de grote kookgerei winkels).

Zo is uiteindelijk mijn meester werk geworden =)

Ik hoop dat ik jullie niet al te hongerig heb gemaakt met mijn creaties, https://antibiotica-kopen.com/ en enigszins wat inspiraties heb gegeven om jouw eigen persoonlijk cupcakes te maken! Succes!

Lisa Yeng

koken & tafelen algemeen