Wat voor type vader heb ik en wat vindt hij leuk om te krijgen. Vaderdag verwen tips op een rijtje.

Vaders zijn er in allerlei soorten en maten. De drie elementen die hem hebben gevormd tot de vader die hij vandaag is, zijn: persoonlijkheid, kracht en situatie. Hoewel de moeder diegene is waar je emotioneel veel aan kwijt kunt, is de vader de persoon die je beschermd en hulp biedt met de wat praktischer dingen, zoals je helpen met verhuizen of bijvoorbeeld je eerste rijlessen.

Op het moment dat een man de verantwoording neemt om vader te worden gaat er een heel andere wereld voor hem open, no more boys nights out en doen waar meneer zin in heeft, maar quality time met de familie. Daarom is het belangrijk om paps ook in het zonnetje te zetten en hem te verwennen voor vaderdag op 17 juni. Natuurlijk is het iets moeilijker om een geschikt cadeau te vinden voor paps dan voor mams. Maar wanneer je de soort vader herkend, is het makkelijker om te begrijpen wat hij leuk vindt om te krijgen van dochterlief. Er zijn talloze verschillende type vaders, maar hier enkele types vaders op een rijtje en het ideale cadeau om te geven. 

The provider:  dit is de stereotype vader, hij werkt hard om het gezin te onderhouden en zorgt ervoor dat mams niet hoeft te werken zodat zij voltijd met de kinderen bezig kan zijn. Naast het gezin en werk, vindt hij het ook belangrijk om te ont stressen en zijn eigen hobby’s te beoefenen. Hij heeft het druk met zijn werk en gezin dat hij soms tijd voor zichzelf nodig heeft en even in zijn eigen wereld wilt zitten.

Vaderdag cadeau tip: Deze vader houdt van nieuwe uitdagingen om even zijn wereld te ontvluchten. Hij zal het geweldig vinden om een belevenis cadeau te krijgen. Denk hierbij aan een bungeejump of een rit in een Ferrari. Zo een arrangement hoeft niet duur te zijn want als je geluk hebt kun je al zo een arrangement voor je vader bemachtigen voor een prikkie. 

www.veiling.nl 

The figurehead: Paps is het hoofd van het gezin en alle beslissingen die er worden gemaakt moet eerst door paps worden goedgekeurd. Hij houdt ervan om de touwtjes in handen te hebben en dat zijn advies of hulp belangrijk wordt gevonden. 

Vaderdag cadeau tip: De Weber Barbecue set, hebben jullie al een BBQ dan kan je bijvoorbeeld ook een Weber schort of gerei set geven aan paps. 

 

The protector: Voor deze vader zijn de vriendjes het meest bang voor. Zijn missie en hoofdtaak is het beschermen van zijn gezin voor het kwade en alles wat een gevaar dreigt te zijn. Hij vindt het moeilijk om zijn dochter zelfstandig dingen te laten ondernemen. 

Vaderdag cadeau tip: Samen kanovaren.

The stepdad: Niet de biologische vader, maar door het aangaan van het huwelijk tussen jouw moeder en stiefvader heeft hij toch ook jou als stiefdochter geaccepteerd. De stiefvader weet vaak niet hoe hij zich moet gedragen tegenover jou, durft vaak ook niet grenzen te stellen omdat hij bang is dat jij hem dan minder mag. Meestal is hij de cool dude waarvan je alles mag. 

Vaderdag cadeau tip: Samen een dagje uit met zijn 2-en om elkaar beter te leren kennen en hem het gevoel te geven dat je hem hebt geaccepteerd als jou eigen vader. Dag tripjes met vader en dochter zal hem het meest gelukkig maken. Denk hierbij aan een fietstocht, squashen of samen een workshop volgen alles waar jullie veel contact met elkaar hebben en mogelijkheden om elkaar beter te leren kennen. 

The fixer: De vader die er van houdt om zijn kinderen te helpen en het geeft hem een bevredigend gevoel om nuttig gevonden te worden. Hij houdt ervan om thuis te klussen en vind dat vooral leuk om dat samen te doen met mensen om wie hij geeft.  

Vaderdag cadeau tip: Een digitale fotolijst waar hij de leukste momenten terug kan zien. 

The Stay at home dad: De huisvader, deze vader heeft de rol op zich genomen om te zorgen voor de kinderen. Hij zorgt ervoor dat alles thuis goed geregeld is voor als de kinderen thuis komen en moeder om de taken over te nemen.

Vaderdag cadeau tip: Omdat paps hoofdzakelijk voor het gezin zorgt, vergeet hij soms zelf te ontspannen. Door hem een wellness bon of arrangement te geven kan hij weer even tot rust komen en ontspannen.

 

Vind je deze cadeaus toch niet helemaal geschikt, dan kan je ook gaan voor simpel en minder origineel maar het zijn wel cadeautjes waar paps heel blij mee is want ze zijn gegarandeerd bruikbaar. Denk hierbij aan: sokken, scheerapparaat, parfum eigenlijk alles wat papa dagelijks gebruikt. 

Succes met het zoeken naar een geschikt Vaderdag cadeau en een hele fijne vader dag toegewenst!