Make up doet wonderen. Hoe mooi kan je zijn met make up en hoe krijg je dolly eyes.

Beroemdheden zien er altijd perfect uit, mooie huid, mooie ogen en de looks waar iedereen jaloers op is. Iedereen weet ook hoe anders zij eruit zien zonder make up en hoeveel tijd zij doorbrengen in de make up stoel.

Tijdens mijn trip in China zag ik ook een paar Chinese dolls met grote ogen, volle lippen, een westerse neus en alles wat Asians normaal gesproken niet hebben. Blijkbaar was het gewoon make up dat de Asians gebruikten om een heel ander uiterlijk aan te nemen. Wat make up allemaal wel niet kan doen was ik vooral erg benieuwd naar het creëren van de poppen ogen van de Asians.

Michelle Phan met haar dolly eyes

Before and after foto's met de dolly eyes

 

De meest shocking foto's vind ik de linker met en rechter zonder make up foto's.

Hoe creëer je eigenlijk dolly eyes? In 4 stappen heb jij ook een Asian doll face.

1. Het groter maken van de ogen
2. Aanbrengen van nep wimpers
3. Circle lenzen
4. Make-up
Voor iedereen met al grote ogen is dit niet nodig, maar voor de Aziatische ogen gebruiken ze dit trucje om de ogen te vergroten.
De double eyelid glue
In dit filmpje leggen ze simpel uit hoe je een dubbele ooglid krijgt. Het is wel in het Japans en het ziet er misschien eng uit, maar het werkt wel.


2. Nep wimpers zijn ook een must en wimpers komen er in allerlei soorten en maten. Voor de dolly eyes word meestal de hele wimpers gebruikt. De hele wimpers zijn opvallender, terwijl de een op een haartjes en wimperstukjes natuurlijker ogen. Wat je nodig hebt voor de nepwimpers zijn:
  • Een paar wimpers
  • Wimperlijm
  • klein schaartje ( Wimper op maat te knippen)
  • Pincet ( Om de wimper te plaatsen)
  • WImper kruller


3. Circle lenzen worden gebruikt om de ogen ronder en groter te laten lijken, dolly eyes effect.
De verschillende circle lenzen
4. Aanbrengen van de dolly eyes make up