Nieuwe methode van afvallen: Een bezoekje aan de Cryolipolyse. Vet bevriezen het alternatief voor liposuctie.

Ken je dat je op bepaalde plaatsen van je lichaam net dat beetje extra vet maar niet weg kan krijgen, hoe vaak je ook naar de sportschool gaat of hoe vaak je ook gaat lijnen en je overal afvalt behalve dat gedeelte van je lichaam waar je het meeste vet hebt? Om op een specifieke plaats gericht vet te verliezen, zijn er verschillende methodes. Bijvoorbeeld cremetjes die zeggen je huid te verstevigen, of het werkt is een tweede. Een liposuctie is ook een alternatief dan ben je meteen van al dat vet af het neemt wel veel risico’s met zich mee, daarnaast is een liposuctie niet bepaald goedkoop.

 

Dus toen ik iets op het in het internet las over gericht vet kwijt te raken laten door het te bevriezen, trok dat meteen mijn aandacht want het klonk niet duur en ook iets dat misschien wel werkt. Je kan namelijk plaatselijk vet laten bevriezen die daarna afbreekt en via de natuurlijke weg word afgevoerd.

Na wat onderzoek kwam ik erachter dat deze methode van vet verliezen Cryolipolyse heet en het is het definitief plaatselijk afvallen door vetcellen in te vriezen. Bij een behandeling zou er een 22 procent reductie zijn in onderhuids vet waarbij je ongeveer 2cm bij de eerste behandeling kwijt zou kunnen zijn. Dit zou dan betekenen dat ik eindelijk vet zou kwijt kunnen raken op plaatsen waar ik onmogelijk zou kunnen afvallen ongeacht mijn talloze bezoekjes aan de sportschool. Vol ongeloof en nieuwsgierigheid begon ik met informatie te zoeken naar deze nieuwe methode van afvallen. Het bleek dus een ontdekking te zijn van twee dermatologen van de Harvard University. Zij ondervonden dat vetweefsel niet bestendig is tegen bepaalde temperaturen en wanneer het vetweefsel daaraan blootgesteld word beschadigd en na ongeveer 15 tot 30 dagen vallen deze vetcellen uitelkaar en worden ze via de natuurlijke weg afgevoerd. De behandeling zou op elk gewenst lichaamsdeel kunnen worden uitgevoerd dus armen, benen, buik en elk ander lichaamsdeel.

Ik wilde gelijk deze behandeling uitproberen en ik vond toevallig een kliniek/ sportschool waar ze deze behandeling aanboden. Het was niet heel erg duur waardoor ik bij mijzelf dacht, dit is het proberen waard ook als het niet zou werken. Samen met collega Migisa zijn wij 2 weekjes terug langs Boddieplan in HeerHugowaard geweest om de behandeling uit te proberen. Toen wij aankwamen bij de kliniek werd er eerst een intake gesprek afgenomen en daarna de methode uitgelegd waardoor het eigenlijk heel logisch leek dat deze methode zou moeten werken.

Gefascineerd door dit plaatje over onze vetlagen. De eerste laag zijn vetten die aangemaakt worden tot ongeveer tot je 20e en die niet weg te krijgen is, alleen als je als een atleet zou leven en sporten zou er wat aan gedaan kunnen worden. Het tweede laag is het vet dat je aanmaakt of eventueel verliest. Door te sporten zou je alleen vetlaag 2 kunnen kwijtraken en 1 is dus die hardnekkige babyvet die moeilijk kwijt te raken is. Maar door Cryolipolise zou je het 1e laag vet kunnen verminderen en laag 2 kan je wegtrainen. Een beetje hulp van Cryolipolise en een beetje van jezelf om het gewenste resultaat te krijgen.

Ons bezoekje aan Boddieplan:

Eerst word je gewogen en het vet percentage word opgemeten

Behandel kamer vol met Zen

Het apparaat

Gel voor het aanbrengen van de pads

Klaarleggen

Gel aanbrengen om de pads later op te kunnen plaatsen

Packed en klaar voor de behandeling

De behandeling duurt in totaal 60 minuten, waarbij er 3 setjes van elke 20 min plaats vind. De behandeling begint met een hoge temperatuur van ongeveer 5 minuten en koelt daarna flink af naar een lage temperatuur voor 15 minuten. Tijdens de behandeling voel je ook schokjes maar die zijn niet zo hevig waardoor je rustig van de behandeling kunt genieten.

De definitieve uitslag is pas echt zichtbaar na ongeveer 6 maanden en resultaat begin je pas te zien na 30 dagen. Ik ben nu 3 weken verder en mijn Collega is 2 weken verder en ik merk dat mijn bh bandje iets losser zit en Migisa heeft dat ook, dus ik ben super benieuwd hoeveel dit gaat afnemen en ik ga waarschijnlijk nog een keer want er zijn ongeveer 3 behandelingen nodig. Ik ben superblij met het resultaat tot nu toe en ik heb ook nog eens goed nieuws!

Want wij mogen aan al onze dames.nl lezeressen een korting geven, van maar liefst 130 euro korting voor 3 behandelingen!! Via deze pagina krijg je de KORTING

Laten jullie ons weten hoe jullie deze nieuwe methode van vet kwijtraken vinden?