Valentijnsdag komt eraan. Heb je een eerste date en ben je zenuwachtig? Dit is wat Nederlanders doen op hun eerste date.

Je hebt je eerste date wellicht op Valentijnsdag en je weet eigenlijk niet zo goed hoe je moet gedragen tijdens zo een eerste date met iemand die je nog niet zo goed kent. Bioscoopje? Wel zo makkelijk, maar dan leer je elkaar niet zo goed kennen. Uit eten misschien? Maar laat ik mijn date betalen of are we "going Dutch". De grootste vraag waar wij mee zitten: "Wel of niet zoenen tijdens een eerste date?" Daten een dilemma??

Geen zorgen dit doet het overgrootte gedeelte van de Nederlanders volgens Dating Onderzoek van vouchercloud.nl.

Wat doen wij op onze eerste date?

Er zijn talloze activiteiten die je kan ondernemen op je eerste date, volgens het dating onderzoek zijn dit de populairste dates.

De kroeg (34%) en het restaurant (27%) zijn populaire ontmoetingsplaatsen voor een eerste date. Voor vrouwen lijkt bij iemand thuis afspreken voor een eerste date not done, slechts 7% doet dit. Mannen vinden dit daarentegen niet erg, 21% spreekt bij voorkeur bij iemand thuis af. 

Betaald de man op de eerste date of gaan jullie 50/50?

Ben je weleens op een date en je weet eigenlijk niet zo goed of je hem de gentleman laat zijn en hem de date te betalen of ga je liever "Dutch".

De Vrouw laat man betalen op date.

De meerderheid van de mannen zegt zelf voor beiden te betalen (48%). Vrouwen daarentegen betalen eigenlijk nooit voor de hele date (1%), zij wachten liever af hoe de date verloopt (45%). Mannen zijn ook bereid meer uit geven aan een eerste date dan vrouwen, gemiddeld €75 versus €36.

Tip: wacht rustig af en kijk wat je date doet.

 

Hoe intiem zijn wij op onze eerste date?

De date komt ten einde, hoe nemen wij afscheid vanelkaar?

De meeste dates draaien op zoenen uit: 33% zoent elkaar op de mond en 25% geeft 3 kussen op de wang. Opvallend is dat mannen zeggen eerder met iemand het bed in te duiken na een eerste date dan vrouwen (17% versus 5%). 

 

Maak je geen zorgen en just have fun!

 

Wat vind jij?