DIY: Halloween Nailart

A.s. woensdag 31 oktober is het weer de jaarlijkse Halloween. Ga je het vieren met vrienden? Dan heb je vast al een outfit erbij verzonnen, maar dan mogen voor de dames de nagels niet vergeten worden! Nailart is razend populair, je kunt het bij een salon door een professional laten doen met speciale kwastjes. Echter kan je thuis met wat wattenstaafjes en tandenstoker al een heel eind mee!

Hierbij geef ik een klein tutorial hoe je jouw nagels omtovert tot Halloween nailart

Halloween nailart
Begin met het aanbrengen van een basislaag. Persoonlijk vind ik de kleuren wit, zwart, oranje, groen, paars de themakleuren voor Halloween. Straks zul je zien waarom dat zo is. Breng vervolgens een transparante topcoat er overheen, zodat de kleur langer behouden wordt.

Halloween nailart
Deze nagellakken heb ik gebruikt voor de basislaag

Halloween nailart
Met de volgende kleuren nagellak ga ik vervolgens mijn nagels oppimpen!

Duim - Witte Bloed nagel
Op de witte nagel druppel je paar druppels rode nagellak erboven op. Gebruik een een kwastje of tandenstoker om de druppels een beetje uit te rekken zodat het op bloedspetters lijkt.

Wijsvinger - Groene Monster nagel
Gebruik een tandenstoker om 2 witte stipjes te maken, dit zijn de ogen van de monster. Wanneer dit gedroogd is, stip je met zwarte nagellak de pupillen. Verder voorzie je de monster ook van haar, neus, mond en litteken.

Middelvinger - Zwart rood crackle nagel
Crackle nails is ook een nieuwe vorm van nailart. Je brengt het op als normale nagellak over de hele nagel, na een korte tijd begint het vanzelf uit elkaar te breken zodat je de crackle effect krijgt.

Ringvinger - Paarse cyclops alien nagel
Gebruik een witte nagellak om een groot cirkel op je nagel te brengen, dit wordt de oog van de cyclops. Stip met blauwe nagellak de pupil. Maak een tongetje van rode naggellak. Je kunt de tongetje meer naar voren brengen door met zwarte nagellak een scheidingslijn te tekenen.

Pink - Pompoen nagel
Gebruik zwart nagellak om 2 driehoekjes te tekenen als de ogen van de pompoen en teken ook de mond.

Halloween nailart
Dit is dan het resultaat!

Op dit moment wil je vast weer een topcoat aanbrengen, dit moet je echter niet doen! Het gaat namelijk je mooie nailart laten vervagen, daarom is het van belang om de topcoat te doen nadat je de basislaag hebt gedaan. Je kunt wel voorzichtig met transparante nagellak voorzichtig over je nailart deppen, dus niet gaan vegen hoe je normaal nagellak opbrengt.

Online kan je veel inspiraties vinden van Halloween nailarts, eindeloze ideeën om mooie nagels te creëren. Ben je al helemaal klaar voor om Halloween te vieren morgen? Had je echter nog geen outfit kunnen vinden, kun je wat inspiraties op doen uit Cute, Scary of Sexy Halloween outfits en UK coole Halloween outfits

Veel horror plezier!

Lisa