DIY: Hoe repareer je een diep gebroken nagel eenvoudig zelf?


Herken je dit probleem ook zo goed? Je hebt eindelijk je mooie nagels lang laten groeien en door een ongelukje is het bijna helemaal doormidden gebroken. Auw! Wat je op dit moment kunt doen is de nagel zo laten, maar dan loop je kans dat de nagel op een ongelukkige manier verder gaat breken en nog meer pijn dus. Of je knipt het eraf, maar dit is meestal ook niet mogelijk zonder enige pijn te lijden...en ben je haast genoodzaak om de andere nagels ook eraf te knippen.

Het was mij laatst voor het eerst overkomen (zie bovenstaande foto). Als je netals ik buitenshuis was, kun je het beste eerst op zoek gaan naar een pleister om je nagel te beschermen tegen verder afbreken totdat je het kunt behandelen volgens een simpele methode die ik je ga uitleggen.


Het enige wat je nodig hebt is:
- Theezakje
- Schaar / nagelknipper
- Nagellijm / doorzichtig nagellak
- Gekleurde nagellak


Zorg ervoor dat je de theeblaadjes uit het zakje verwijderd. Die kun je weggooien of thee maken...


Knip een strookje uit het theezakje, zorg ervoor dat de breedte evengroot is als je gebroken nagel. 


Het beste is dat je gelakte nagels vrij maakt van nagellak, maar omdat ik geen remover over mijn wond wil, heb ik mijn nagellak maar gelaten. Doe een laagje nagellijm/doorzichtig nagellak over je nagel en plak het strookje theezakje papier over je nagel.


Zorg (met een tandenstoker) ervoor dat er geen luchtbubbels zijn, want dan kan er mogelijk bacterie-vorming komen


Knip met een schaar het overtollige theezakje papier weg. Ik had mijn rechterhand nagel gebroken en kon dus niet met links een schaar vast pakken. In dit geval heb ik een nagelknipper gebruikt, dit ging ook prima.


Doe weer wat nagellijm/doorzichtig nagellak eroverheen. Indien nodig kun je met behulp van een vijl de oppervlakte beetje glad/mat vijlen, maar doe het niet teveel, anders vijl je het papier weg...


Als laatst zet je een leuk nagellak kleurtje op alle nagels. Wanneer het is opgedroogd zul je haast niet merken dat je nagel gebroken is!


Na ongeveer 2 weken (in mijn geval) is de nagel verder gegroeid tot een normale nagel.


Je kunt het proces nogmaals herhalen of besluiten om de gebroken nagel eraf te knippen.

Dit is een goedkope en simpele manier om je gebroken nagel te repareren. Bij mij ging het vooral om geen pijn te hebben, maar ik denk dat voor de vele dames een pijn in hun hart is om hun lang gegroeide nagels kort te moeten knippen =( Wat zijn jouw ervaringen met gebroken nagels? Wat zijn jouw oplossingen ervoor?

Lisa Yeng