Spiegelreflexcamera nodig voor mooie foto's? No! Why I love my Nikon P340 systeemcamera

Ik ga op reis en neem mee: natuurlijk de fotocamera.

Veel van mijn vriendinnen en mede –blogger weiyi hebben spiegelreflexcamera’s. Supergoede kwaliteit in foto’s, alleen veel gezeul ermee. Vooral als je de hele dag foto’s gaat maken is het wel een grote last. Want je hebt niet alleen een grote tas ervoor nodig ter bescherming, maar misschien ook extra lenzen, extra gewicht dus. En natuurlijk nog ook je eigen spullen.

Natuurlijk wilde ik ook zulke jaloersmakende foto’s kunnen maken als vriendinnen, dus heb ik wat research gedaan over de mogelijkheden, en eigenlijk: ik heb geen mega grote zware spiegelreflexcamera meer nodig. Ik kan nu- en dezelfde kwaliteit foto’ s schieten en een kleine compacte camera hebben. De nieuwe generatie camera’s heten dus de systeemcamera’s waarbij ook lenzen te verwisselen zijn, maar dan vele malen kleiner en compacter dan de spiegelreflex. En natuurlijk heb ik deze nieuwe systeemcamera ook getest. 

Zelf heb ik gekozen voor de Nikon CoolPix P340 wit. Houd zelf van wit, een schone en opvallende kleur die ik makkelijk in mijn tas kan vinden.

De voordelen van de Nikon Coolpix P340

Wi-Fi mogelijkheid 

met de ingebouwde wi-fi kan je foto’s doorsturen naar je smartphone. Op je smartphone kan je namelijk een nikon app downloaden waarmee je foto’s kan ophalen van je camera en beheren.

LCD-Scherm

Makkelijk foto’s te maken omdat je niet in de zoeker hoeft te kijken, om goed te richten.

5x optische Zoom

Verre objecten/skylines dichterbij kunnen halen zonder verlies van scherpte. Haarscherp  foto’s kunnen maken van iets wat heel ver staat/bevindt.

Beeldstabilisatie

Geen wazige en blurry foto’s meer met de handige beeldstabiliserende functie.

Groot diafragma van f/1.8

Objecten komen hierdoor naar voren, waardoor deze mooi en scherp vastgelegd kunnen worden. Vooral mooi voor het vastleggen van dieren/objecten die je wilt "centraliseren"in een foto. 

Backlit CMOS sensor( 1/1.7 inch)

Foto’s kunnen maken wanneer het avond is en wanneer er heel weinig licht is. (weg met de zwarte foto’s:P  )

12 megapixel

Superscherp! 

Over het design heb ik eigenlijk niets op aan te merken, want deze is supercompact en bijna niet te onderscheiden van de digitale fotocamera. 

Je kan op twee manieren inzoomen en uitzoomen: met de ringen aan de lens of het handige kleine draaiknopje bovenop je camera.

Niets gaat boven een goede fotocamera...En natuurlijk heb ik met mijn telefoon (met een ingebouwde16 megapixelcamera) een foto gemaakt ter vergelijking met de fotocamera die ik hierboven heb getest.   

Hierboven de foto met mijn telefooncamera (16mp) !

Hierboven de foto die ik heb gemaakt met de nikon P340 systeemcamera. 

Conclusie? 

Beide foto's zijn gemaakt op dezelfde afstand net een paar seconden achterelkaar.  Ook moet ik zeggen dat het een erg zonnige dag was, en dat ik de belichting van de nikon toch iets mooier vindt. Op de eerste foto oogt het weer namelijk een beetje grijs, in werkelijkheid zeer zonnig. Ook wat me opvalt is dat als je naar de bloemen kijkt, je meer details ziet. De kleur en de vormen van de bladeren liggen namelijk veel dichterbij dan de werkelijkheid. Ook is het met de systeemcamera van Nikon(met stabilizer!)niet moeilijk om plaatjes te schieten vooral bij bewegende kinderen. Die kunnen soms zeer snel zijn :p 

Er gaat voor mij dus niets boven een echte camera! Net als een echte oven versus een combi oven, gaat de kwaliteit van een apparaat met 1 functie altijd te boven een combi apparaat. 

Aanrader ? Yes! Wat ik vooral handig vindt, is de compactheid van deze camera, en het gewicht. Hij is klein, compact en past in bijna elke handtas. Ook is het heel makkelijk te bedienen, en natuurlijk maakt deze mooie foto's. En als laatst: de foto's kun je gelijk op je smartphone laden door middel van de Nikon app!I l love it I love it!!!

Ook hebben ? Deze Nikon coolpix camera is te koop vanaf 329 euro bij electronicawinkels.