Fruit Kerst Dessert

December staat bekend als een drukke maand met veel feestdagen. En bij feestdagen hoort natuurlijk lekker eten bij! Toetjes kan men daarbij natuurlijk niet bij wegdenken. Echter de dames onder ons denken dan aan hun lijn en kunnen niet volop genieten van een lekker dessert. Wie zegt dat een dessert niet gezond kan zijn? Afgelopen kerst heb ik een lekkere fruit dessert gemaakt met een paar basis vruchten en met wat creativiteit kan je met dezelfde ingrediënten verschillende ogende desserts maken. Vaak hoef je niet zozeer exclusieve luxe ingrediënten te gebruiken, het ligt eraan hoe jij het decoreert en versierd.

De eerste variant is gepelde mandarijntjes en met een speciaal schepje meloenen bolletjes gemaakt. In het midden een zelf gebakken chocolade cakeje met wat poedersuiker bestrooid. Voor mensen die niet op hun lijn hoeven te letten kan men dit ook vervangen met een bolletje ijs.


De tweede variant is met toefjes slagroom en daarop een stukje mandarijn gelegd en bestrooid met gesmolten jam. In restaurants hebben ze vaak van die aardbeien sauzen in tubes, maar thuis zal je heel lang met zo’n tube moeten doen. Daarvoor kan je ook een beetje jam smelten in de magnetron, ik denk dat zo’n elk huishouden wel een potje jam in de keukenkast heeft liggen? Zo heb je in een handomdraai een lekker sausje voor je dessert.


De derde variant is met dezelfde ingrediënten als variant twee maar dan in een andere compositie. Het is in een kom in plaats van een bord geserveerd, hiermee kan je meer diepte creëren en ook een andere perspectief aan het dessert geven!