Bubble Tea sensatie uit Azië ook verkrijgbaar in Nederland!

 

Overzicht van Bubble Tea zaken in Nederland, de sensatie uit Azië!

Bubble Milk Tea ook wel Parel Melk Thee genoemd is één van de populairste drankjes die je kunt vinden in Azië. Het werd in de jaren ’80 uitgevonden in Taiwan, en al snel werd het overal in Azië verspreid. Vanaf heden kan je het in Nederland ook proeven! Bubble Tea is een mix van ijsgekoelde of hete gezoete thee, melk en vaak andere smaakjes gevuld met zwarte Tapioca balletjes (parels). Tegenwoordig zijn er veel variaties bij gekomen als fruit thee, yoghurt, milkshake, smoothies etc. Ook kan je kiezen uit verschillende “toppings” naast de standaard Tapioca balletjes, zoals poppende balletjes met vruchten siroop (met smaken als aardbei, mango, lychee etc.) of Jelly stukjes (in de smaken brown sugar, lychee, koffie, aloë vera).


Zie hier Lindsay Lohan (links) en Lauren Conrad (rechts) met een Bubble Tea. Bron: eten-en-drinken.info.nu.nl

Voorheen kon je bij bepaalde (Japanse) restaurants een Bubble Tea halen, Happy Sushi en China Town Fastfood (Rotterdam), Momiji en Full Moon (Den Haag), A-Fusion en Bloemies Sidewalk Café (Amsterdam). Tegenwoordig zijn er een paar speciale Bubble Tea zaken geopend waar je Bubble Tea kunt proeven in tal van keuzes en combinaties! Hier volgt een klein review over de Bubble Tea zaken geopend in Nederland.

YoYo! Fresh Tea Bar - Rotterdam


YoYo opende hun Bubble Tea zaak in maart 2012 aan de Karel Doormanstraat 34b te Rotterdam en het is gelijk een hotspot geworden onder de jongeren, behalve Aziatische jongeren komen er ook veel “Westerlingen” een bubbel thee halen. Speciale aan YoYo is dat je bij hun het suikergehalte van je Bubble Tea zelf kunt bepalen, je kunt bijv. kiezen voor “low sugar” als je aan je lijn wilt letten en toch wilt genieten van een lekkere Bubble Tea! Nieuw in hun assortiment zijn ook de bekende Froyo’s (Frozen Yoghurt)!


Yoyo is dagelijks geopend van 11:00-20:00, op vrijdag 11:00-22:00 en met het gebruik van de Scoupy app kan je met extra voordeel bij Yoyo een lekkere Bubble Tea halen!

Meer info zie: 
http://www.yoyotea.nl/
https://www.facebook.com/yoyofreshtea

8tea5 - Den Haag & Arhnem


Op 4 augustus 2012 is er in Den Haag (Noordeinde 124H) ook een Bubble Tea zaak geopend genaamd 8tea5. Wij van dames.nl gingen natuurlijk een kijkje nemen. We hadden de Taro + Tapioca topping, Almond + Yoghurt topping, Vanille + Aardbei topping. Één van ons proefde voor het eerst Bubble Tea en ze vond het erg lekker! We mochten ook van de samples proeven, ik had de honeydew fruithee geproefd en dat was lekker verfrissend. 1 week na de opening heeft 8tea5 al 200 likes op Facebook! Om dat te vieren hebben ze deze week een actie, als je tussen 13 en 19 augustus 2012 een Bubble Tea haalt, krijg je gratis 1 topping extra! Meer info zie hun FB post


Meer info zie:
http://www.8tea5.com/
https://www.facebook.com/8tea5

Persoonlijk heb ik alleen van YoYo en 8tea5 een Bubble Tea geproefd, hieronder geef ik nog paar plekken in Nederland waar je ook een Bubble Tea kunt halen.

Mister Bubble Tea - Amsterdam

Haringpakkerssteeg 11-13 
1012 LR Amsterdam
http://www.misterbubbletea.nl/

Bubble Tea Bar - Amsterdam

Ferdinand Bolstraat 37
1072 LB Amsterdam
https://www.facebook.com/pages/Bubble-Tea-Bar-Amsterdam/336466689801659

Bubble Tea TT - Utrecht

Mariastraat 02, 3511 LP Utrecht
Openingstijden:
ma, di, wo, vr:  11.30 tot 19.00
do:                   11.30 tot 21.30
za:                    11.30 tot 18.00
http://bubbleteatt.com/

Yo-Tea - Utrecht


Geopend sinds 25 juli 2012, ze hadden eerder een vestiging in Duitsland. Men kan daar Aziatisch eten nuttigen en genieten van een Bubble Tea in allerlei smaken.

Godebladkwartier 65, 3511 DN Utrecht
Openingstijden:
Ma, Di, Wo, Vrij:        12:00 - 20:00
Do:                              12:00 - 21:30
Za - Zo:                       12:00 - 19:30
https://www.facebook.com/YoTeaUtrecht

Bibi Joy Bubble Tea - Eindhoven


Hermanus Boexstraat 9, 5611AH Eindhoven
https://www.facebook.com/pages/BIBI-JOY-bubble-tea/247237745350328


BubbleQ - Arnhem
bubble tea arhnem bubbleq

Jansplaats 18, 6811 GB Arnhem
Opening augustus 2012
http://bubbleq.nl/
https://www.facebook.com/BubbleQarnhem?ref=stream 

Heb je eerder Bubble Tea geproefd? Wat is jouw mening van dit populaire Aziatische drankje? Laat je mening achter bij de reacties hieronder of weet je plekken waar je nog meer Bubble Tea kunt halen, dan horen we dat graag! Als je inmiddels dorst hebt gekregen na het lezen achaten-suisse.com van dit artikel, ga snel naar een Bubble Tea zaak bij jou in de buurt voor een lekkere Bubble Tea!

Lisa Yeng

 koken & tafelen algemeen