DIY recept: Mango Quicksand Mousse Cake
Mango mousse cake is een verfrissende en populaire taart in Hong Kong. Je hebt de normale versie vergelijkbaar als een cheesecake die je maakt in een springvorm, maar ook een koepel versie waarbij er mango “quicksand” uitstroomt als je de cake open snijdt. Zie het volgende Youtube filmpje:
Volgens een Chinees recept heb ik geprobeerd na te maken met behulp van een kom. Ingrediënten: Benodigdheden: Bereidingswijze Je kunt andere variaties maken door gedeelte van de slagroom te vervangen door yoghurt of roomkaas bijvoorbeeld. Een kleine tip is om niet te rijpe mango’s te gebruiken voor de mango plakjes, anders is het moeilijk om mooie plakken te snijden. Veel succes met het maken! Lisa Yeng
Bekleed de kom met vershoud folie en bedekt het met mango plakjes
Zorg ervoor dat de plakjes elkaar een beetje overlappen zodat je geen gaten hebt, anders wordt de oppervlakte van de mousse cake niet mooi
Pureer de mango tot pulp met behulp van een keukenmachine. In het recept stond dat de mango pulp die je gebruikt voor de quicksand niet heel fijn hoeft te zijn. Echter na afloop vind ik wel dat die wat fijner moet zijn, anders stroomt het niet uit.
Klop de slagroom luchtig
Voeg bij de gelatine poeder 2 eetlepels koud water en roer het tot een papje, voeg vervolgens 2 eetlepels heet water toe om de gelatine op te lossen. Voeg het daarna samen met de mango pulp en geklopte slagroom.
Verdeel een laagje mango mousse in de kom en leg een plakje cake erbovenop.
Zet de koekjes vorm in het midden van de kom en vul het met de mango pulp die de “quicksand” vormt en verdeel mango mousse rondom de koekjes vorm.
Als je de koekjes vorm weghaalt, ziet het er zo uit.
Verdeel vervolgens weer een laag mango mousse eroverheen en 2 plakjes cake.
Verdeel de resterende mango mousse tot aan de rand van de kom en zet het vervolgens 4 uren in de koelkast om op te stijven.
Nadat de mango mousse cake genoeg is opgestijfd, zet je een bord erbovenop en keer hem vervolgens om.
En klaar is je mango mousse cake!
Je kunt het nog wat decoreren met aardbeien.
En dan moment van de waarheid: de cake opensnijden. Zoals ik al eerder zei, het is denk ik beter de mango pulp wat fijner te pureren. Bij mijn mango quicksand mousse cake stroomt het namelijk niet uit zoals het hoort te zijn =(
Ondanks dat het niet helemaal gelukt is, blijft het een heerlijke cake!