Opeens zin in sushi maken? Dat kan met sushi kit van Saitaku te koop bij de Albert Heijn

 

Ben je beginner in sushi maken of heb je af en toe opeens trek in sushi maken, dan kan je een dergelijke sushi kit van Saitaku kopen bij de Albert Heijn. Het pakket kost 7 euro en bevat de basis ingrediënten die je nodig hebt om sushi te kunnen maken.

saitaku sushi kit
Met deze Sushi kit maak je sushi voor 2-4 personen en bevat:

  • 2 paar stokjes
  • 2 zakjes rijst,
  • 1 zakje rijstazijn,
  • 1 zakje sojasaus,
  • 2 zakjes wasabi,
  • 2 zakjes gember,
  • 4 norivellen
  • 1 rolmatje

saitaku sushi kit
Bron: koken.blog.nl

Er is een duidelijk instructieblad inbegrepen hoe je de rijst moet koken etc., verder moet je zelf de verse ingrediënten als zalm, komkommer, eieren extra bijkopen.

saitaku rijst koken
Je kookt de rijst blijkbaar IN de plastic zakjes

Saitaku rijst koken
Na het koken zijn de zakjes redelijk opgezwollen. Hierna voeg je de azijn toe, na het afkoelen kan je beginnen met sushi maken. Meer instructies hierover kan je mijn eerdere artikel over zelf sushi maken lezen.

homade sushi

Deze sushi kits zijn handig als je alleen af en toe sushi wilt maken of als je voor het eerst sushi gaat maken. Je kunt dan ervaren hoe eenvoudig (of moeilijk) het is om sushi te maken. Op basis hiervan kan je bepalen of je het leuk vindt of niet. Je moet wel beseffen dat bij zulke sushi kits de hoeveelheden op elkaar zijn afgestemd en dus weinig mis kan gaan. Dit zou anders zijn wanneer je ingrediënten zelf koopt. Als je van plan bent om regelmatig sushi te maken is het aangeraden om de ingrediënten los te kopen bij de Chinese toko’s als Amazing Oriental of Wah Nam Hong.

Wil je het uitgebreid aanpakken dan kan je bij www.Sushitotaal.nl of Bol.com terecht voor alle andere benodigdheden zoals stokjes, servies en andere gereedschappen en sushi ingrediënten om de perfecte sushi te maken. Dus probeer het zelf, wij zijn super benieuwd naar jullie Sushi creaties!

Lisa Yeng

koken & tafelen algemeen