DIY: Gemakkelijk en snel harde boter zacht maken voor bak recepten

Voor de meeste bakrecepten heb je zachte boter (dus niet gesmolten!) nodig om het goed te kunnen mengen met de andere ingrediënten. Soms heb je opeens zin om iets te bakken of je bent het gewoonweg vergeten van te voren uit de koelkast te halen om het op kamertemperatuur te laten komen. Wat kan je op dit moment dan doen? Het laten zitten of wachten totdat de boter toch langzaam zacht wordt? Nou nee, hier volgen een aantal tips die ik online gevonden heb.

1). Snij de gewenste hoeveelheid boter die je nodig hebt, leg het blokje op een bord. Verwarm een glas met warm water, laat het even staan en gooi het water vervolgens weg. Doe het glas omgekeerd over de boter op het bord. Na een paar minuutjes is het zacht! 

Binary DataSWGBLkdm5h0

Tip van de One Pot Chef, bekend van zijn kook video's op YouTube

2) Gebruik een rasp om het in fijne stukjes te raspen. 

Binary Datau3iU-eDuuzc

Tip van de Culy's website

Andere trucjes zijn ook om de boter in kleiner stukjes te snijden, dan worden ze sneller zacht of je kan het bedekken tussen 2 vellen bakpapier en erop slaan met een deegroller. Zie de volgende video:

Binary DataBaYMuqVtv1A