[Win-actie] Product review innovatief stoomsysteem U-STEAM Home Steamer Pro

Wat is de U-STEAM Home Steamer Pro?

De Home Steamer Pro van U-STEAM is een innovatieve kledingstomer waarmee je kledingstukken gemaakt van verschillende materialen eenvoudig kan strijken. In Azië is het systeem al lange tijd bekend, in de grote kleding winkels zie je medewerkers zo’n apparaat gebruiken om kleding te strijken. Tegenwoordig zie je medewerkers in de Zara, Forever 21 en bruidszaken ook een soortgelijk apparaat gebruiken.

U-Steam Home Steamer Pro Dames.nl

De grootste verschillen met de traditionele strijkijzers zijn dat je geen strijkplank meer nodig hebt, de techniek schijn je makkelijk onder de knie te krijgen en het werkt ook goed voor dunnere materialen als bijvoorbeeld zijde, zonder dat je kleding aanbrandt.

U-Steam Home Steamer Pro Dames.nl

Ik was er altijd benieuwd naar en wil het graag uitproberen. Echter zo’n professioneel apparaat is wel een dure aanschaf, bovendien is het in Nederland niet verkrijgbaar in fysieke winkels voor consumenten. Ik heb wel eens bij Groupdeal de Steam-O-Power voorbij zien komen voor een paar tientjes, maar als ik online reviews lees, kom ik erachter dat die dus niet goed werkt helaas. Lange opwarmtijd, korte gebruiksduur, geen goed resultaat etc. De Home Steamer Pro van U-STEAM lijkt daarentegen een ander verhaal en is tijdelijk voor €114,95 daarom ook aantrekkelijk geprijsd. Tijd om het uit te proberen!

Product review U-STEAM Home Steamer Pro

De U-STEAM Home Steamer Pro wordt geleverd in een zwarte doos, aan de verpakking is gelijk te zien wat de inhoud is. Het geeft mij een indruk van een mini stofzuiger, want het heeft aan de zijkanten 2 wieltjes waardoor het mobiel verplaatsbaar is. In de doos zit een stang waar je de kleding aan gaat hangen met de hulpstukken, de stoomkop, en een borstel.


In de handleiding staat precies uitgelegd hoe je de U-STEAM Home Steamer Pro moet monteren. Ik had zelf wel beetje moeite om de stang in vaste stand te krijgen. Het is blijkbaar de bedoeling dat je zowel aan de stang als aan de zwarte draai knop draait, en dan beide in tegenovergestelde richting. Als je eenmaal snapt hoe het hoort, dan is het echter wel makkelijk.Wanneer de U-STEAM Home Steamer Pro is gemonteerd kun je de stoomkop erop leggen.Voordat je de U-STEAM Home Steamer Pro kunt gebruiken, moet je eerst het reservoir vullen met kraanwater. Er gaat 1,8 liter water in wat betekent dat je www.buy-trusted-tablets.com tot een uur lang constant kunt stomen.  Let op dat je alleen kraanwater gebruikt en niet met chemisch strijkwater voor normale strijkijzers.


Nadat je het reservoir hebt gevuld, steek je de stekker in het stopcontact en kies je de gewenste stoomstand. Het apparaat begint een beetje te pruttelen en binnen 1 minuut is het klaar voor gebruik! Dit demonstratiefilmpje laat zien hoe je het apparaat hoort te gebruiken, het ziet er redelijk eenvoudig uit dus tijd om het te testen!

YouTube Demo filmpje:

Binary DataVU4bm0oHumo

 

En nu het moment van de waarheid, werkt de Home Steam Pro van U-STEAM?!

Ik heb 2 kledingstukken uitgeprobeerd dat echt in de kreukels lagen, en ook een vergelijking gemaakt met het resultaat van een normaal strijkijzer.


Met behulp van de geleverde hulpstukken kun je eenvoudig het kledingstuk ophangen aan de stang, je kunt ook het kledingstuk aan een normale kledinghanger bevestigen en daarna aan de stang hangen. Dit is wel beetje nadeliger omdat het enigszins lager komt te hangen, waardoor je beetje moet bukken bij het strijken. Ik gebruik daarom de meegeleverde hanger.


Linkerhelft (op foto) van de blouse is het resultaat na het gebruik van de U-STEAM Home Steamer Pro. Dat vlekje is beetje overtollige stoom in het begin, en ik had dat alleen bij het eerste kledingstuk. Het droogt vrij snel op en de vlek is ook weer weg.

In het begin is het gebruik van de U-STEAM Home Steamer Pro even wennen, je strijkt “in de lucht” in plaats van op een strijkplank. Maar als je eenmaal de techniek te pakken hebt, is het een fluitje van een cent. De kreukels verdwenen makkelijk en snel. Normaal gesproken heb ik niet zo veel zin om mijn kleren te strijken, maar de U-STEAM Home Steamer Pro maakt het veel leuker en makkelijker om mijn kleren te strijken, zonder dat je telkens de strijkplank erbij moet halen.


De andere helft (links op foto) heb ik gestreken met een normaal strijkijzer. Zoals je ziet had ik daarvoor dus de strijkplank erbij moeten halen. Nadeel van een normaal strijkijzer is behalve dat je de juiste stand moet instellen, dat het eigenlijk je kleding alleen met warmte platdrukt of bij elkaar perst. Sommige kreukels worden hiermee alleen maar meer bij elkaar geperst in plaatst van ontkreukelt. De U-STEAM Home Steamer Pro stoomt de weefsels los, ontkreukelt en desinfecteert je kledingstuk ook nog een beetje door de hitte van de stoom.

Hierna heb ik de U-STEAM Home Steam Pro op een kledingstuk met dikkere stof getest. Hieronder zie je de before en after resultaat van een denim blouse.
Zoals je ziet doet de U-STEAM Home Steamer goed zijn werk om de meeste kreukels te laten verdwijnen. Ondanks dat dit een dikkere stof is, ging het ook redelijk eenvoudig en snel. Een klein minpuntje is dat het wat moeilijker is om de onderkant van een kledingstuk te strijken. Het is wat gepriegel om het vast te pakken en met de stoomkop erbij te komen, want de stoom kan te dicht bij je hand komen, waarmee je het kledingstuk vasthoud. Een suggestie is een warmtebestendig handschoen te dragen of een tang/klem gebruiken om het kledingstuk vast te houden. Hiermee gaan de moeilijke plekken een stuk makkelijker.

Tevreden over de U-STEAM Home Steamer Pro

Mijn algemene indruk is dat ik erg tevreden over de U-STEAM Home Steamer Pro! Het kan de meeste kledingstukken strijken zonder moeite. Het werkt inderdaad makkelijk en snel, en ik merk ook dat het na een paar keer gebruiken steeds beter en sneller gaat. Het is daarom een aanrader voor mensen die een hekel hebben aan strijken en het bespaart je een hoop frustratie. Ik ga het apparaat zeker vaak gebruiken voor mijn kleding. Gezien ik niet vaak kleren hoef te strijken, vind ik de U-STEAM Home Steamer Pro erg ideaal. Je steekt de stekker in het stopcontact en binnen een minuut kun je beginnen met strijken, geen gedoe met de strijkplank! Ik zie het voor me dat je dit apparaat gebruikt om je outfit voor de dag even snel in de ochtend of avond te strijken, in plaats van dat je in het weekend een hele berg in 1 keer strijkt.

Het is ideaal voor pakken, je bespaart hiermee stomerijkosten. Alleen langere kledingstukken gaat wat moeilijker zijn omdat de stang niet zo lang is. Een oplossing die ik heb ontdekt is dat je het kledingstuk onderste boven ophangt, zodat de “onderkant” de “bovenkant” wordt, waarbij je niet hoef te bukken om erbij te komen.

Enthousiast geworden?

Ben je enthousiast geworden over de U-STEAM Home Steamer Pro?! Je kunt het tijdelijk voor €114,95 bestellen via de website www.U-STEAM.nl, veilig en ze leveren ook snel. Maar wij hebben iets leukers in petto! In samenwerking met U-STEAM geven we 1x U-STEAM Home Steamer Pro weg aan onze fans! Wat moet je hiervoor doen?

1.       Like Facebook pagina van Dames.nl

2.       Like Facebook pagina van U-STEAM.nl

3.       Deel de Facebook actie op je eigen Facebook met je vrienden*

Meedoen kan tot en met 16 januari 2014.

* Let op dat wij het kunnen zien, dat betekent dat de privacy instelling op openbaar moet staan.
Wijzigingen en fouten onder voorbehoud

Veel succes!

Lisa Yeng

update 18 januari 2015

En de winnaar is....

Ingeborg De Vries!!! Van harte gefeliciteerd! Stuur je naam en adresgegevens op naar info@u-steam.nl en de U-STEAM Home Steamer Pro wordt spoedig naar je opgestuurd. We kijken uit om naar je ervaringen te horen met het strijk apparaat. Houd onze website en Facebook in de gaten voor leuke acties in de toekomst!