My First Ink!

Na jaren getwijfeld te hebben wist ik het zeker! Ik ga een tattoo zetten! Kort na dit “briljante” idee, had ik een aantal praktische vragen.Waar moet ik rekening mee houden betreft het design? Hoeveel gaat het kosten? Bij welke tatoeëerder laat ik de tattoo plaatsen? And most of all, Gaat het pijn doen?

In dit artikel geef ik een aantal praktische tips en hoop ik een beeld creëren van de ervaring om voor het eerst een tatoeage te plaatsen. 

pic.twitter.com/G20muMlC

Het duurde niet lang voordat ik wist wat ik op mijn lichaam wou laten vereeuwigen. Ik liet mij inspireren door een tekst van Ghandi, die mijn levensmotto beschrijft : "Live as if you were to die tomorrow, Learn as if you were to live forever". Ik dacht na over de plek waar ik de tattoo wilde plaatsen en koos een letterdesign waar ik vanaf dag één verliefd op was. Via een handige site met verschillende lettertypes heb ik het design afgerond.
Online vond ik een afbeelding waarop de pijngraad van een tatoeage werd beschreven. De plaatsen op het lichaam waarbij er weinig vet zit tussen de huid en het bot, blijken het pijnlijkst. Helaas had ik al besloten dat de tatoeage het mooist zou staan op mijn zij, wat erg pijnlijk bleek volgens de afbeelding. Ik wist in ieder geval wat mij te wachten stond..

 Aangezien ik niet naar een tatoeëerder toe wou gaan waarvan ik zijn werk niet kende, vroeg ik wat rond in mijn vriendenkring. Via via kwam ik bij een tatoeëerder terecht waarvan ik bij vrienden had gezien dat hij mooi werk levert.

De volgende stappen beschouwde ik als één van de belangrijkste. Toen ik bij de tatoeëerder langs ging om het design en een prijs af te spreken, controleerde ik de hygiëne en of de juiste papieren aanwezig waren. Mijn advies is ook om altijd de omstandigheden bij de tattooshop te controleren. Hiermee voorkom je de mogelijkheid om infecties op te lopen en/of de kans om een ziekte te krijgen die via het bloed kan worden overgedragen.

Na het voorwerk te hebben verricht, maakte ik een afspraak. Dit plande ik een week vooruit, zodat ik nog kon nadenken over de kleine details van de tattoo of nog van het idee kon afzien.
Op 14 april was het zover. Een half uur voor de afspraak nam ik een paracetamol in, omdat ik toch zenuwachtig was voor de pijn. Dit wordt op verschillende site afgeraden, omdat pijnstillers het bloed verdunnen. Echter geven andere tattoo sites aan dat een paracetamol geen kwaad kan.
Ik dronk ook een glas appelsap, omdat dit bloedverdikkend zou zijn (ik nam het zekere voor het onzekere ja…)
Toen ik was gearriveerd en uiteindelijk op de stoel lag, was ik erg zenuwachtig en was mijn ziel eigenlijk alweer naar huis gevlucht. Mijn huid werd gedesinfecteerd en de plek van de tatoeage werd bepaald met een soort van sticker die op het lijf wordt geplakt.

Het eerste deel van mijn tatoeage viel reuze mee, maar het gedeelte op de ribben vond ik ERG pijnlijk. Het gevoel van het tatoeëren is alsof er met scherpe nagels over een schaafwond wordt gekrabd.
Na een uur stond het kunstwerk vereeuwigd op mijn zij. Ik kreeg wat uierzalf mee na de behandeling en werd geadviseerd de tattoo regelmatig in te smeren. Tijdens het douchen waste ik de tattoo met UniCura zeep om infecties te voorkomen. De tattoo is mooi genezen en ik ben heel blij met het resultaat!!

 

                      Hier nog alle tips op een rij:

·        Denk goed na over het design. Het staat immers `voor altijd` op je lichaam

·        Informeer wat de risico´s zijn

·        Eet voldoende voordat je de afspraak hebt om flauwvallen te voorkomen

·        Tatoeëer slechts bij een tattooshop die steriel te werk gaat

·        Drink een glas appelsap

·        Neem iemand mee als steun

·        Houd de tattoo vettig met uierzalf (regelmatig smeren!)

·        Desinfecteer de wond met desinfecterende zeep

·        Niet aan de tattoo krabben als het aan het genezen is! (Ja dat jeukt! )

·        Ga bij complicaties terug naar de tattooshop of breng een bezoek aan de huisarts.